FAQ

FAQ: Soal Jawab Mengenai Ibnu Sina Wellness

Siapakah @ Apakah Ibnu Sina Wellness?

IBNU SINA WELLNESS merupakan Pusat Rawatan berdasarkan ilmu perubatan Ibnu Sina. Kami membantu merawat pesakit-pesakit kanser & penyakit kronik yang lain TANPA KIMIA, TANPA BEDAH, TANPA RADIASI.

Siapakah Ibnu Sina?

Setelah Saintis Eropah menjalankan berbagai kajian untuk menguji Ilmu Perubatan Ibnu Sina, mereka mendapati semua kajian beliau tepat. Oleh itu, Eropah telah menobatkan Ibnu Sina sebagai Bapa Perubatan Moden. Beliau merupakan Tokoh Ilmuwan Islam yang telah menemui kod rahsia perubatan yang berasaskan Al-Quran dan Hadis.

Siapakah Perawat di Ibnu Sina Wellness?

Ibnu Sina Wellness telah ditubuhkan oleh Hakeema Rozainah Binti Abdul Wahab dan keluarganya yang merupakan Hakeema dan Hakeem yang bertauliah di dalam Perubatan Ibnu Sina. Perawat utama ialah Pengasas kami Hakeema Rozainah dan anak lelakinya Hakeem Ahmad. Hakeema Rozainah berpengalaman selama 30 tahun mempelajari dan mendalami ilmu Tauhid, Meta-Fizik, Meta-Biologi dan Meta-Psikologi serta Ilmu Perubatan Ibnu Sina daripada Sheikh -Sheikh yang bersanad dan hakeem-hakeem yang bertauliah.

Apakah kaedah rawatan di Ibnu Sina Wellness?

Kami mengamalkan rawatan Overhaul Body, Tanpa Kimia, Tanpa Bedah, Tanpa Radiasi. Menurut Ibnu Sina, longgokan toksin yang tersumbat adalah PUNCA yang menghalang enjin sistem jasad sehingga menimbulkan berbagai penyakit. Overhaul Body terbukti berkesan dalam menyingkirkan toksin yang tersumbat agar enjin sistem jasad dapat berfungsi secara optima sekaligus membuatkan anda sihat dan aktif. Semasa sesi konsultasi (PERCUMA), kaedah Overhaul Body akan diterangkan kepada anda secara terperinci.

Bolehkah Ibnu Sina Wellness merawat penyakit yang lain selain kanser?

Selain kanser, Ibnu Sina Wellness merawat lebih dari 20 jenis penyakit seperti penyakit :
1. Kencing manis
2. Darah tinggi
3. Kolestrol
4. Masalah buah pinggang-jantung
5. Hati
6. Masalah paru-paru
7. Ekzema
8. Masalah wanita seperti senggugut, fibroid, cyst, endometriosis, hormone, tiroid, prostate, angin pasang dan pelbagai penyakit lain.

Buat masa ini, kami tidak merawat hanya masalah tulang dan “Slip Disc”.

Saya ada kanser tahap 4, bolehkah saya mendapatkan rawatan di Ibnu Sina Wellness?

InsyaAllah. Lebih dari 500 pesakit kronik termasuk pelbagai jenis kanser dari tahap pra kanser sehingga tahap 4 telah berjaya sembuh setelah menjalani rawatan Overhaul Body di Ibnu Sina Wellness. Overhaul Body memulihkan sistem enjin jasad agar ia kembali berfungsi pada keadaan fitrah yang asal. 

Berapakah bayaran untuk rawatan?

Bayaran berdasarkan jenis dan tahap penyakit. Pesakit dinasihatkan agar menghadiri sesi konsultasi PERCUMA bersama Hakeema Rozainah untuk memastikan jenis rawatan dan jangka masa rawatan yang diperlukan. Kos rawatan adalah berbeza mengikut keadaan kesihatan anda. Untuk sesi konsultasi (PERCUMA), sila klik di sini untuk menempah slot konsultasi.

Deposit RM50 diperlukan untuk mengesahkan slot konsultasi anda dan deposit ini  akan dipulangkan selepas tamat sesi konsultasi.

Bilakah saya boleh datang untuk sesi konsultasi (PERCUMA) ?

Sesi konsultasi (PERCUMA) bersama Hakeema Rozainah akan ditentukan berdasarkan temujanji sama ada hari Sabtu atau Ahad, waktu pagi atau petang. Mengikut masa yang masih terluang.

Bolehkah saya terus datang (walk in) ?

Maaf, kami tidak menerima walk in tanpa temujanji konsultasi terlebih dahulu. Anda hanya perlu klik di sini untuk menempah slot konsultasi.

Dimanakah lokasi Ibnu Sina Wellness?

Lokasi kami ialah di Lot 331, Jalan Senyum Matahari B, Country Heights, Kajang, Selangor, MALAYSIA.

Untuk lebih mudah, anda boleh menggunakan aplikasi Google Maps atau Waze:-

Google Maps – Klik di sini

Waze – Klik di sini 

Kongsi