Artikel : 

Adakah penyakit asma disebabkan oleh faktor keturunan ?

oleh Hakeema Rozainah

Faktor keturunan adalah antara faktor yang menjadi penyumbang kepada penyakit asma. Namun, kebanyakan kes penyakit asma terjadi adalah disebabkan oleh faktor persekitaran yang tidak bersih. Elakkan berada pada persekitaran yang kotor, berhabuk, berasap dan hama daripada haiwan berbulu.

Allah Yang Maha Menyintai (Al-Wadud) sentiasa mencintai makhlukNya. Setiap sel pada jasad itu melaksanakan perintah (programming) mengikut Teknologi Fitrah aturan Allah SWT. Namun akibat tabiat manusia yang tidak mengamalkan gaya hidup fitrah telah menyebabkan longgokan toksin yang menghalang sel daripada menjalankan fungsinya lalu mencetuskan penyakit.

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar longgokan toksin beracun daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah(programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

    • Thomsen SF. Genetics of asthma: an introduction for the clinician. European clinical respiratory journal. 2015 Jan 1;2(1):24643.
    • Genetics and asthma. Diperoleh pada 6 Februari 2021 daripada: https://www.who.int/genomics/about/Asthma.pdf
    • Genetics of asthma: an introduction for the clinician. Diperoleh pada 6 Februari 2021 daripada: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4629762/
Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung