Artikel : 

Apakah petua merawat masalah tenaga batin lemah ?

oleh Hakeema Rozainah

Masalah tenaga batin lemah kerana organ seksual lelaki yang tidak berfungsi mengikut Teknologi Fitrah (programming) boleh dibaik pulih dengan melakukan beberapa amalan yang sihat secara fitrah seperti pengambilan diet pemakanan yang betul dan gaya hidup yang sihat dengan kekal aktif.

Berikut merupakan beberapa tip pemakanan yang perlu diamalkan:

  • Amalkan minum ginseng merah kerana kajian menunjukkan bahan aktif ginsenosid yang dapat meningkatkan tenaga batin.
  • Pengambilan herba Rhodiola rosea dapat meningkatkan tenaga batin dan juga mengurangkan rasa lemah.
  • Amalkan pengambilan keladi liar dan soya kerana mengandungi hormon semula jadi yang boleh ditukarkan kepada estrogen dan testosteron lalu meningkatkan tenaga batin lelaki.

Perubahan gaya hidup tidak sihat kepada gaya hidup sihat juga dapat membantu merawat masalah tenaga batin. Berikut merupakan beberapa perubahan yang boleh dilakukan:

  • Berhenti merokok.
  • Elakkan minum minuman beralkohol.
  • Kerap melakukan aktiviti fizikal dan kekalkan berat jasad ideal.
  • Elakkan salah guna dadah.

Sekiranya rawatan yang dicadangkan tidak membantu, sila dapatkan rawatan kerana mugkin ia melibatkan masalah emosi dan psikologi.

Allah Yang Maha Suci (Al-Quddus) telah menjadikan ciptaan-Nya suci daripada kesalahan, kecacatan dan kekurangan. Sebagai makhluk ciptaan Allah kita seharusnya memelihara kesucian ini dengan sentiasa menjaga mata dan kemaluan dari perkara-perkara yang diharamkan. Pelbagai petua dan rawatan disyorkan untuk merawat permasalahan ini dengan memanfaatkan segala tumbuhan dan makanan ciptaan Allah yang di dalamnya mengandungi penawar dan pemberi khasiat kepada sistem enjin jasad manusia. Selain itu, amalkan gaya hidup fitrah agar sistem enjin jasad kita berfungsi mengikut Teknologi Fitrah dan secara optimum.

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar toksin daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah (programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

 

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung