Artikel : 

Apakah punca sakit pinggang sebelah kanan ?

oleh Hakeema Rozainah

Biasanya sakit buah pinggang berlaku kepada sebelah buah pinggang atau kedua-duanya sekali. Kesakitan pada bahagian kanan buah pinggang menunjukkan terdapat masalah buah pinggang atau ia mungkin disebabkan oleh organ, otot dan tisu jasad yang berdekatan. 

Punca utama sakit buah pinggang sebelah kanan adalah seperti:

  • Jangkitan saluran kencing (UTI)
  • Jangkitan buah pinggang
  • Penyakit buah pinggang polisistik (PKD)
  • Pembentukan batu karang
  • Ketulan darah dalam buah pinggang
  • Pendarahan buah pinggang

Jangkitan salur kencing berpunca daripada bakteria, kulat dan virus. Biasanya ia melibatkan saluran kencing bawah yang terdiri daripada uretra dan pundi kencing, namun ia juga boleh menjangkiti saluran atas yang terdiri daripada ureter dan buah pinggang. Pembentukan batu karang dan ketulan darah pada buah pinggang daripada darah yang pekat juga menyumbang kepada sakit buah pinggang. 

Setiap sel pada jasad itu melaksanakan perintah (programming) mengikut Teknologi Fitrah aturan Allah SWT. Namun akibat tabiat manusia yang tidak mengamalkan gaya hidup fitrah telah menyebabkan longgokan toksin yang menghalang sel daripada menjalankan fungsinya lalu mencetuskan penyakit. Allah Yang Maha Pemberi Sejahtera (Al-Salam) mampu memberi kesejahteraan dan menyelamatan manusia jika kembali kepada gaya hidup fitrah.

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar longgokan toksin beracun daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah(programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung