Artikel : 

Apakah simptom kanser perut ?

oleh Hakeema Rozainah

Kanser perut adalah sel kanser yang yang terhasil akibat daripada longgokan toksin beracun yang tersumbat melibatkan organ perut. Longgokan toksin beracun seperti asap rokok, kolesterol jahat, ubat-ubatan kimia, garam berlebihan dan minuman beralkohol boleh menyebabkan terjadinya sel kanser. Kanser perut adalah pertumbuhan sel yang tidak normal bermula dari perut. Pertumbuhan sel kanser atau tidak normal ini tidak dapat dikawal kerana terdapatnya mutasi pada rantaian DNA yang tidak mengikut set signal dalam kitar hayat sel lalu menghasilkan sel kanser pada perut.

Antara tanda-tanda kanser perut adalah seperti:

 • Ketidakhadaman.
 • Sakit perut.
 • Pedih ulu hati.
 • Loya dan muntah.
 • Kesukaran menelan makanan.
 • Kembung perut terutamanya selepas makan.
 • Najis berwarna hitam.
 • Muntah darah.
 • Kurang selera makan.
 • Susut berat badan.
 • Bengkak pada bahagian perut dan kalenjar limfa. 
 • Keletihan melampau.

Kanser perut menandakan perut tidak lagi berada dalam keadaan fitrahnya yang asal dan terdapat ketumbuhan malignan yang berpotensi untuk merebak (metastasis) kepada organ lain. Apabila perut tidak dapat berfungsi secara fitrah ia akan menunjukan simptom seperti ketidakhadaman, sakit perut, pedih ulu hati, muntah darah, kurang selera makan, loya dan muntah. Ini bermaksud terdapat masalah dalam sistem pencernaan terutamanya perut.

Najis yang berwarna hitam adalah kerana warna darah yang berasal dari perut berwarna kehitaman kerana melalui proses pencernaan. Selain itu, penghidap kanser perut juga akan mengalami penurunan berat badan kerana kurang selera makan. Bengkak pada bahagian perut dan kalenjar limfa adalah reaksi keradangan hasil daripada kanser perut.  Kegagalan perut untuk berfungsi secara fitrah adalah disebabkan oleh longgokan toksin beracun yang tersumbat dalam sistem enjin jasad terutamanya bahagian perut lalu mengakibatkan keradangan dan kanser pada perut. 

Allah Yang Maha Kesempurnaan (Al-Jalil) telah menciptakan organ perut dan sistem gastrousus sempurna untuk memproses dan mencerna segala makanan yang ditelan. Arahan Allah SWT kepada setiap sel termasuklah rantaian DNA yang halus agar melaksanakan perintah (programming) mengikut Teknologi Fitrah yang telah ditetapkan oleh Allah SWT. Namun kerana adanya longgokan toksin beracun ini dalam jasad, mutasi berlaku lalu mengakibatkan kanser.

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar longgokan toksin beracun daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah(programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung