Artikel : 

Apakah simptom strok pada wanita ?

oleh Hakeema Rozainah

Antara simptom strok yang kerap dialami oleh wanita berbanding lelaki adalah:

  • Loya atau muntah.
  • Halusinasi.
  • Lemah.
  • Masalah pernafasan.
  • Pengsan.
  • Tersedu-sedu.
  • Sawan.
  • Kekeliruan.

Kematian disebabkan strok adalah lebih cenderung kepada wanita berbanding lelaki. Ini kerana strok yang berlaku dikalangan wanita kebiasaannya pada usia yang lanjut dan berisiko tinggi mengakibatkan kematian.

Allah Yang Maha Pembentuk (Al-Musawwir) telah mereka bentuk alam termasuk sistem enjin jasad kesemua makhluk-Nya dengan cantik sekali. Sistem enjin jasad yang berfungsi secara fitrah mempunyai sistem peredaran darah yang lancar dalam seluruh sistem enjin jasad. Untuk berfungsi secara fitrah, kadar denyutan jantung tidak boleh terlalu laju dan tidak boleh juga terlalu perlahan. Kebiasaannya, strok berlaku bermula daripada serangan jantung ringan dan ini menandakan bahawa sebahagian otot jantung mengalami masalah yang disebabkan oleh penyumbatan longgokan toksin beracun pada arteri koronari. Setiap organ dalam jasad melaksanakan perintah (programming) mengikut Teknologi Fitrah aturan Allah SWT. Namun, kerana manusia itu sendiri yang tidak mengamalkan gaya hidup fitrah telah menyebabkan longgokan toksin yang menghalang sel daripada menjalankan fungsinya lalu mencetuskan penyakit. Kembalilah kepada gaya hidup fitrah dengan makan secara teratur, makan makanan yang berkhasiat dan yang tidak membahayakan.

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar longgokan toksin beracun daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah (programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

 

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung