Artikel : 

Kenapakah kadar nadi rendah (bradycardia) ?

oleh Hakeema Rozainah

Kadar nadi atau denyutan jantung rendah adalah disebabkan oleh perentak jantung semula jadi yang tidak dapat berfungsi secara fitrah. Selain itu, longgokan toksin beracun pada ruang antara lapisan selaput dan otot jantung turut mencetuskan gangguan pada impuls elektrik yang mengawal kadar pengepaman jantung lalu mengakibatkan kadar denyutan jantung rendah. Simptom jantung berdegup perlahan adalah seperti:

  • Keletihan dan berasa lemah.
  • Pening.
  • Keliru.
  • Pengsan. 
  • Sesak nafas.
  • Serangan jantung (sekiranya keadaan semakin teruk).

Masalah ini boleh menyebabkan kekurangan bekalan darah untuk dipam ke otak sehingga menyebabkan kepenatan, pening, sesak nafas dan kesukaran melakukan senaman. Sekiranya masalah ini dibiarkan berpanjangan, ia akan mencetuskan penyakit berbahaya seperti kegagalan fungsi jantung, pengsan (syncope), sakit dada (angina pectoris), tekanan darah rendah (hypotension) dan tekanan darah tinggi (hypertension). 

Namun harus diingat bahawa jantung berdegup perlahan juga boleh menjadi petanda lain. Bagi penghijrah yang sedang melakukan rawatan Overhaul Body™, sila rujuk coach mengenai simptom jantung berdegup perlahan yang dialami. 

Allah Yang Maha Mendengar (Al-Sami’) sentiasa mendengar setiap nadi denyutan jantung hambaNya. Setiap sel pada organ jantung itu melaksanakan perintah (programming) mengikut Teknologi Fitrah aturan Allah SWT untuk berdenyut dengan seragam dan teratur agar bekalan darah beroksigen dapat dipam dengan efisien kepada semua anggota jasad. Namun perbuatan manusia yang bercanggah dengan fitrah itu sendiri yang mengganggu sel daripada berfungsi secara fitrah dan akhirnya mencetuskan penyakit. 

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar longgokan toksin beracun daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah(programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung