Artikel : 

Madu Baik untuk Rahim

oleh Hakeema Rozainah

Rahim adalah simbolik kewanitaan yang harus dijaga dengan sebaiknya. Namun, jika tidak dijaga dengan sempurna, maka mungkin menjadi punca kesengsaraan bagi kaum wanita. Rahim juga merupakan organ penting bagi wanita kerana merupakan tempat menyimpan janin dalam memastikan kelangsungan zuriat. Namun, disebabkan longgokan toksin beracun yang tersumbat dalam bentuk stres, asap rokok, gula dan garam berlebihan, protein haiwan berlebihan, makanan proses dan segera, bahan pengawet, jangkitan kuman dan virus serta ubat-ubatan sintetik telah mengakibatkan pelbagai penyakit bagi rahim. Antara penyakit berkaitan rahim ialah:

· Cyst

· Fibroid

· Masalah haid

· Senggugut kronik

· Menopaus awal

· Sindrom ovari polisistik (PCOS)

· Kanser rahim

· Kanser pangkal rahim (serviks)

· Kanser ovari

· Endometriosis

· Peranakan jatuh (Prolaps)

· Ketidaksuburan

· Kemandulan

Bukti Kajian Sains

· Menguatkan rahim

Kajian menunjukkan madu memberi kebaikan kepada rahim dengan perlindungan daripada atrofi rahim dan faraj serta dapat meningkatkan kualiti ovum. Madu juga dapat menghalang pembiakan candida iaitu bakteria jahat penyebab jangkitan tanpa mengganggu bakteria baik seperti Lactobacillus pada faraj.

· Madu melegakan kesakitan akibat senggugut

Menurut kajian, madu memberi kesan yang sama seperti ubat antikerengsaan iaitu asid mefenamic yang kebiasaanya diberikan oleh doktor kepada perempuan yang mengalami masalah senggugut. Kini, ramai yang telah beralih kepada bahan semula jadi seperti madu khususnya Lote Tree Honey yang efektif bertindak melegakan kesakitan berbanding ubat-ubatan sintetik yang kemudiannya memberi kesan sampingan seperti masalah pencernaan, pening dan darah tinggi.

· Madu mengawal aktiviti estrogen

Madu mengawal aktiviti estrogen dengan tindakan antagonistik. Ini sangat berkesan bagi melawan kanser yang bergantung kepada hormon estrogen seperti kanser endometrium atau kanser rahim. Madu boleh bertindak sebagai pencegah kemo (chemopreventive) atau kesan antikanser terhadap pelbagai jenis sel kanser termasuklah kanser rahim.

Allah Yang Maha Melindungi (Al-Waliy) sentiasa melindungi, mengendalikan dan menolong seluruh urusan hamba-Nya daripada sekecil-kecil urusan hinggalah sebesar-besarnya. Kehebatan Allah SWT mencipta dan melindungi rahim sebagai tempat lahirnya zuriat adalah begitu menakjubkan. Allah SWT menjadikan proses menstruasi berlaku pada setiap bulan khas kepada wanita agar pembuangan longgokan toksin beracun dalam jasad dapat dilakukan. Allah SWT juga menciptakan haiwan dan tumbuh-tumbuhan agar kira dapat manfaat daripadanya. Ini termasuklah madu yang diciptakan untuk menyuburkan rahim, merawat rahim lemah dan memberi peluang untuk hamil. Maka pengambilan Lote Tree Honey/Elixir of Life amat sesuai kepada mereka yang mengalami masalah rahim kerana di dalam madu terbentuk kombinasi antara air liur lebah, nektar dan serbuk sari. Ini menunjukkan kandungan madu itu mengandungi nutrisi lengkap meliputi kalium,magnesium, natrium, vitamin C, vitamin B6, B3 dan lainnya, fosforus, mangan, beta kerotin, natrium, sodium, kalsium dan mayang lain yang sangat untuk rahim. Oleh itu, peliharalah rahim dengan mengamalkan gaya hidup fitrah agar kesihatan kita sentiasa terpelihara.

Anda kena pastikan madu tersebut adalah asli seperti Lote Tree Honey! Lote Tree Honey merupakan madu terbaik di dunia daripada pokok Lote iaitu pokok yang berupaya hidup selama beratus tahun lamanya! Ia terbukti mempunyai 1001 manfaat.

Hubungi kami untuk mengetahui secara lebih mendalam tentang kelebihan Lote Tree Honey!

Cantik luaran bermula dari cantik dalaman!

NAK CANTIK? SIHAT? AWET MUDA SEMASA DI RUMAH? KEMBALI DARA DAN BERSERI? Jom amalkan Young & Healthy Honey sekarang!

Madu asli kaya antioksidan yang menggalakkan percambahan sel-sel baharu agar kulit kelihatan remaja dan awet muda sentiasa. Rahsia turun-temurun dari zaman dahulu untuk kekal sihat, cantik dan berseri setiap hari!

TIADA LAGI KEPUTIHAN! TIADA MASALAH SENGGUGUT! TIADA CYST! TIADA FIBROID! TIADA POLIP! TIADA ENDOMETRIOSIS

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

ANDA DAH 4 SERIES? MENDERITA SISTEM IMUN LEMAH? ADA ULSER? SELALU SEMBELIT? GASTRIK? PROSTAT? LEMAH TENAGA BATIN??

Jom amalkan Immune Booster Honey!

Madu asli paling lazat mengandungi nigerooligosakarida, flavonoid dan polifenol untuk tingkatkan kekebalan sistem imun anda serta membantu merawat penyakit kronik yang anda alami!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Ibubapa lebih seronok dan aktif semasa bekerja dari rumah..tapi anak-anak pula lemau lesu malas belajar??? Jom berikan anak-anak anda Brainy Kidz Honey untuk tingkatkan sistem imun dan IQ mereka!

Madu asli kaya vitamin dan sebatian aktif yang menyokong pertumbuhan, menajamkan minda, memberikan sumber tenaga, serta tinggi nutrisi kepada anak-anak anda! Maniskan ikatan kekeluargaan dengan setiap suapan penuh nikmat Brainy Kidz Honey setiap hari!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Anda ada ASMA?
RESDUNG?
MIGRAIN?
Jom amalkan Breathe & Digest Honey!

Madu asli kaya mikroelemen dan kandungan enzim yang sangat bermanfaat bagi melancarkan sistem pencernaan agar anda tetap aktif setiap hari! Jom kebalkan sistem imun dan paru-paru dari dari Covid-19! Sayangi paru-paru anda dan nikmati pelbagai lagi khasiat madu yang menakjubkan!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Kongsi

Rujukan

  • Zaid, S.S.M.; Ruslee, S.S.; Mokhtar, M.H. Protective Roles of Honey in Reproductive Health: A Review. Molecules 2021, 26, 3322.
  • Comparison of the effect of honey and mefenamic acid on the severity of pain in women with primary dysmenorrhea. Diperoleh pada 10 Julai 2021 daripada: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28623433/
  • Honey as a Potential Natural Anticancer Agent: A Review of Its Mechanisms. Diperoleh pada 10 Julai 2021 daripada: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3865795/
  • Tsiapara AV, Jaakkola M, Chinou I, et al. Bioactivity of Greek honey extracts on breast cancer (MCF-7), prostate cancer (PC-3) and endometrial cancer (Ishikawa) cells: profile analysis of extracts. Food Chemistry. 2009;116(3):702–708.
Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung