Artikel : 

Madu untuk Awet Muda

oleh Hakeema Rozainah

Madu asli seperti Lote Tree Honey/Elixir of Life dapat memberi kebaikan dari hujung rambut ke hujung kaki dan bukan hanya digunakan sebagai pemanis mulut. Madu berkualiti tinggi khususnya Lote Tree Honey/Elixir of Life mempunyai nilai terapeutik pada kulit. Tidak hairanlah, madu digunakan sekian lama bagi kecantikan kulit seperti lagenda Ratu Cleopatra yang menggunakan madu asli sebagai rahsia kulit cantik dan rawatan penjagaan rambut yang membantu kelihatan awet muda.

Terdapat banyak rangkaian produk seperti pelembab bibir, serum rambut dan sebagainya yang menggunakan manfaat madu sebagai salah satu bahan pembuatannya.

Bukti Kajian Sains

· Antioksidan

Madu mengandungi antioksidan yang tinggi seperti yang terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Pendedahan kepada radikal bebas punca kepada kerosakan sel kulit dan mempercepatkan proses penuaan. Sifat antioksidan pada madu mampu melambatkan proses penuaan dengan menyingkirkan radikal bebas.

· Madu merupakan humectant yang bermaksud membantu penyerapan dan mengekalkan kelembapan

Sifat ini membantu membina tahap kelembapan kulit tanpa membuatkan kulit berminyak dan menyediakan kelembapan semula jadi untuk kulit kering. Madu juga sangat lembut dan tidak

mengganggu kulit, termasuklah kulit sensitif. Oleh sebab itu, madu merupakan bahan antipenuaan yang popular dalam kebanyakan produk penjagaan kulit komersial seperti pelembap kulit, pembersih muka, krim dan gel mandian, syampu, perapi rambut, dan pelembap bibir.

· Antipenuaan semula jadi

Madu dapat membantu mencantikkan kulit, mencegah berlakunya kedutan dan mengekalkan kulit kelihatan muda. Malah, madu dapat merangsang pembentukan kolagen dalam kulit yang mana amat penting bagi mengekalkan keanjalan kulit.

Allah Yang Maha Pembentuk (Al-Musawwir) telah mereka bentuk dan rupa manusia dengan begitu cantik dan sempurna sekali. Allah SWT juga telah menciptakan madu dengan 1001 khasiat. Pengambilan madu sebagai suplemen harian dapat memberi kesan yang sangat baik kepada kulit dan rambut. Kulit menjadi lebih segar, lembap dan cerah, manakala rambut pula lebih sihat, kuat dan bersinar. Nutrisi yang terdapat pada madu seperti magnesium, potasium dan kalsium pula dapat meremajakan kulit agar sentiasa nampak muda dan jelita. Sesungguhnya setiap ciptaan Allah SWT ini amat unik. Cuma kita sebagai hendaklah mengamalkan gaya hidup fitrah agar segala apa yang dicipta oleh Allah SWT pada jasad kita sentiasa terpelihara dalam lindungan-Nya.

Anda kena pastikan madu tersebut adalah asli seperti Lote Tree Honey! Lote Tree Honey merupakan madu terbaik di dunia daripada pokok Lote iaitu pokok yang berupaya hidup selama beratus tahun lamanya! Ia terbukti mempunyai 1001 manfaat.

Hubungi kami untuk mengetahui secara lebih mendalam tentang kelebihan Lote Tree Honey!

Cantik luaran bermula dari cantik dalaman!

NAK CANTIK? SIHAT? AWET MUDA SEMASA DI RUMAH? KEMBALI DARA DAN BERSERI? Jom amalkan Young & Healthy Honey sekarang!

Madu asli kaya antioksidan yang menggalakkan percambahan sel-sel baharu agar kulit kelihatan remaja dan awet muda sentiasa. Rahsia turun-temurun dari zaman dahulu untuk kekal sihat, cantik dan berseri setiap hari!

TIADA LAGI KEPUTIHAN! TIADA MASALAH SENGGUGUT! TIADA CYST! TIADA FIBROID! TIADA POLIP! TIADA ENDOMETRIOSIS

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

ANDA DAH 4 SERIES? MENDERITA SISTEM IMUN LEMAH? ADA ULSER? SELALU SEMBELIT? GASTRIK? PROSTAT? LEMAH TENAGA BATIN??

Jom amalkan Immune Booster Honey!

Madu asli paling lazat mengandungi nigerooligosakarida, flavonoid dan polifenol untuk tingkatkan kekebalan sistem imun anda serta membantu merawat penyakit kronik yang anda alami!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Ibubapa lebih seronok dan aktif semasa bekerja dari rumah..tapi anak-anak pula lemau lesu malas belajar??? Jom berikan anak-anak anda Brainy Kidz Honey untuk tingkatkan sistem imun dan IQ mereka!

Madu asli kaya vitamin dan sebatian aktif yang menyokong pertumbuhan, menajamkan minda, memberikan sumber tenaga, serta tinggi nutrisi kepada anak-anak anda! Maniskan ikatan kekeluargaan dengan setiap suapan penuh nikmat Brainy Kidz Honey setiap hari!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Anda ada ASMA?
RESDUNG?
MIGRAIN?
Jom amalkan Breathe & Digest Honey!

Madu asli kaya mikroelemen dan kandungan enzim yang sangat bermanfaat bagi melancarkan sistem pencernaan agar anda tetap aktif setiap hari! Jom kebalkan sistem imun dan paru-paru dari dari Covid-19! Sayangi paru-paru anda dan nikmati pelbagai lagi khasiat madu yang menakjubkan!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Kongsi

Rujukan

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung