Artikel : 

Kenapa saya berasa sakit pada rusuk kanan ?

oleh Hakeema Rozainah

Rasa sakit pada rusuk kanan adalah disebabkan oleh batu hempedu. Longgokan toksin beracun dalam bentuk jangkitan kuman dan virus, asap rokok, logam berat, ubat-ubatan kimia sintetik, makanan bergoreng, kolesterol jahat dan minuman beralkohol yang tersumbat pada salur hempedu telah menyebabkan keradangan seterusnya membentuk batu hempedu. Selain itu, sakit dada juga berlaku disebabkan oleh keradangan organ dalaman seperti pankreas (pankreatitis) dan hati (hepatitis) kerana kedudukan organ tersebut yang hampir dengan dada. Keradangan ini berpunca daripada gangguan genetik yang disebabkan oleh longgokan toksin beracun yang tersumbat di sekitar dinding pankreas dan hati. Penyakit pankreatitis juga berlaku disebabkan oleh batu hempedu.

Allah Yang Maha Berupaya (Al-Qadir) berupaya melakukan apa sahaja yang dikehendakinya termasuk melindungi hambaNya dari sebarang kemudaratan. Allah SWT berupaya mengarahkan setiap sel pada hempedu yang kecil itu untuk melaksanakan perintah (programming) mengikut Teknologi Fitrah aturan Allah SWT. Namun kerana manusia itu sendiri yang tidak mengamalkan gaya hidup fitrah telah menyebabkan berlakunya longgokan toksin beracun yang menghalang sel daripada menjalankan fungsinya lalu mencetuskan penyakit.

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar longgokan toksin beracun daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah(programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

  • Diehl, A.K., 1992. Symptoms of gallstone disease. Baillière’s Clinical Gastroenterology, 6(4), 635-657.
  • Mitchell, R.M.S., Byrne, M.F. and Baillie, J., 2003. Pancreatitis. The Lancet, 361(9367), 1447-1455.
Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung