Artikel : 

Kenapakah warna kulit saya berwarna kuning ?

oleh Hakeema Rozainah

Warna kulit dan putih mata berwarna kuning merupakan tanda-tanda penyakit jaundis. Jaundis berlaku disebabkan oleh terlalu banyak bilirubin yang bocor dan meresap masuk ke dalam aliran darah, penggunaan bilirubin yang sedikit, terdapat gangguan pada bilirubin bercabang (bilirubin larut air), gangguan rembesan bilirubin ke dalam salur hempedu dan gangguan saluran dalam dan luar hati-hempedu. Bilirubin merupakan salah satu produk sel darah merah yang berwarna jingga kekuningan dan berfungsi mengurangkan longgokan lemak pada hati. 

Allah Yang Maha Bijaksana (Al-Rashid) sentiasa bijak dalam memberi petunjuk kepada hambaNya dalam apa jua bentuk termasuk perubahan warna kulit. Dengan adanya petunjuk ini, manusia yang peka akan mengambil langkah bijak mendapakan rawatan awal. Setiap sel pada jasad itu melaksanakan perintah (programming) mengikut Teknologi Fitrah aturan Allah SWT. Namun akibat tabiat manusia yang tidak mengamalkan gaya hidup fitrah telah menyebabkan longgokan toksin yang menghalang sel daripada menjalankan fungsinya lalu mencetuskan penyakit.

Perubatan secara rawatan alternatif mempunyai potensi tinggi dalam merawat pelbagai jenis masalah penyakit. Di Ibnu Sina Wellness, rawatan yang dijalankan adalah berdasarkan Kanun Perubatan Ibnu Sina yang telah terbukti secara saintifik dapat menghapuskan punca penyakit kronik hingga ke akar umbi dan mengepam keluar longgokan toksin beracun daripada sistem enjin jasad. Rawatan Overhaul Body yang dilakukan oleh Ibnu Sina Wellness membantu menghidupkan kembali fungsi sistem enjin jasad mengikut Teknologi Fitrah(programming).

Untuk info lanjut call 03-33115661 atau klik link http://wasap.my/60174265661/ketahui_lebih_lanjut

Kongsi

Rujukan

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung