Artikel : 

Madu Ubati Kanser Payudara

oleh Hakeema Rozainah

Wanita berisiko mendapat kanser payudara apabila semakin menginjak usia. Hal ini kerana perubahan hormon yang berlaku sejajar dengan peningkatan usia meningkatkan risiko kejadian kanser payudara. Kajian menunjukkan risiko wanita mendapat kanser payudara adalah berkaitan dengan hormon estrogen dan progesteron yang dihasilkan oleh ovari. Lebihan hormon estrogen boleh mengakibatkan sel pada payudara membahagi di luar kawalan, lalu membentuk kanser seperti ketulan atau perubahan pelik pada payudara.

Pengambilan Lote Tree Honey/Elixir of Life digalakkan kepada penyakit kenser kerana madu bersifat antikanser, merangsang kematian sel kanser secara apoptotik dan mengawal aktiviti hormon estrogen. Pentingnya bagi kita agar memelihara setiap organ ini agar sistem enjin jasad yang diamanahkan ini dapat berfungsi dan hidup mengikut fitrah.

Bukti Kajian Sains

· Sifat antikanser

Madu kaya dengan flavonoid. Kandungan flavonoid dalam madu menarik ramai penyelidik kerana sifat antikanser yang dipamerkan. Terdapat pelbagai mekanisme antikanser seperti merangsang kematian sel secara apoptotik, menghalang percambahan sel kanser, reaksi signal dan sebagainya.

· Merangsang kematian sel kanser secara apoptotik

Kematian sel secara apoptotik adalah digalakan kerana membabitkan kematian sel secara semula jadi mengikut kitaran hayat sel, berbanding kematian secara nekrosis yang mengakibatkan kecederaan pada sel dan merangsang tindak balas kerengsaan yang tinggi.

· Mengawal aktiviti hormon estrogen

Kebanyakan kejadian kanser melibatkan hormon estrogen. Madu dapat mengawal estrogen dengan tindakan antagonistik yang berguna bagi kanser yang terjadi akibat rangsangan hormon estrogen seperti kanser payudara dan kanser rahim. Kesan tindakan ini dipengaruhi oleh kandungan fenolik yang terdapat dalam madu.

Allah Yang Maha Pemberi Manfaat (Al-Nafi’) sentiasa memberikan manfaat kepada manusia. Lebih-lebih lagi diciptakan payudara yang dianggap sebagai organ penting kepada wanita untuk menyusukan anak. Maka Allah SWT telah menciptakan lebah untuk mengeluarkan madu sebagai manfaat kepada manusia untuk merawat pelbagai penyakit termasuklah kanser. Di dalam madu mengandungi flavonoid yang merupakan antikanser dan hormon estrogen yang bertindak sebagai antagonistik yang berguna bagi kanser. Juga di dalam hadis ada mengatakan bahawa madu mempunyai keistimewaan yang tersendiri dengan nilai-nilai utama dalam ilmu kesihatan, yang mempunyai zat-zat besi dan vitamin yang kuat. Sesungguhnya setiap penyakit ada penawarnya, hanya manusia sahaja yang perlu berusaha dan mengamalkan gaya hidup fitrah agar sistem jasad kita kembali pulih seperti sediakala.

Anda kena pastikan madu tersebut adalah asli seperti Lote Tree Honey! Lote Tree Honey merupakan madu terbaik di dunia daripada pokok Lote iaitu pokok yang berupaya hidup selama beratus tahun lamanya! Ia terbukti mempunyai 1001 manfaat.

Hubungi kami untuk mengetahui secara lebih mendalam tentang kelebihan Lote Tree Honey!

Cantik luaran bermula dari cantik dalaman!

NAK CANTIK? SIHAT? AWET MUDA SEMASA DI RUMAH? KEMBALI DARA DAN BERSERI? Jom amalkan Young & Healthy Honey sekarang!

Madu asli kaya antioksidan yang menggalakkan percambahan sel-sel baharu agar kulit kelihatan remaja dan awet muda sentiasa. Rahsia turun-temurun dari zaman dahulu untuk kekal sihat, cantik dan berseri setiap hari!

TIADA LAGI KEPUTIHAN! TIADA MASALAH SENGGUGUT! TIADA CYST! TIADA FIBROID! TIADA POLIP! TIADA ENDOMETRIOSIS

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

ANDA DAH 4 SERIES? MENDERITA SISTEM IMUN LEMAH? ADA ULSER? SELALU SEMBELIT? GASTRIK? PROSTAT? LEMAH TENAGA BATIN??

Jom amalkan Immune Booster Honey!

Madu asli paling lazat mengandungi nigerooligosakarida, flavonoid dan polifenol untuk tingkatkan kekebalan sistem imun anda serta membantu merawat penyakit kronik yang anda alami!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Ibubapa lebih seronok dan aktif semasa bekerja dari rumah..tapi anak-anak pula lemau lesu malas belajar??? Jom berikan anak-anak anda Brainy Kidz Honey untuk tingkatkan sistem imun dan IQ mereka!

Madu asli kaya vitamin dan sebatian aktif yang menyokong pertumbuhan, menajamkan minda, memberikan sumber tenaga, serta tinggi nutrisi kepada anak-anak anda! Maniskan ikatan kekeluargaan dengan setiap suapan penuh nikmat Brainy Kidz Honey setiap hari!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Anda ada ASMA?
RESDUNG?
MIGRAIN?
Jom amalkan Breathe & Digest Honey!

Madu asli kaya mikroelemen dan kandungan enzim yang sangat bermanfaat bagi melancarkan sistem pencernaan agar anda tetap aktif setiap hari! Jom kebalkan sistem imun dan paru-paru dari dari Covid-19! Sayangi paru-paru anda dan nikmati pelbagai lagi khasiat madu yang menakjubkan!

PERCUMA New Life Challenge bernilai RM299.00 dengan setiap pembelian pertama mana-mana madu Elixir of Life!

Call/WhatsApp: +60125661365

Kongsi

Rujukan

Scroll to Top

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Perut & Sistem Gastrousus

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Rahim

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Paru-Paru

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Kencing Manis

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Buah Pinggang

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Hati

Muat Turun Buku Panduan 101 Penyakit Menurut Ibnu Sina Jantung