Teknologi Fitrah

Teknologi Fitrah sistem enjin jasad manusia terbahagi kepada empat iaitu:

Fitrah Roh

Sesungguhnya sebelum jasad dicipta, sejak azali lagi roh telah menyaksikan dan mengakui kewujudan Yang Maha Pencipta. Oleh kerana itu, hanya dengan mengingati Yang Maha Pencipta, jiwa menjadi tenang dan sistem enjin JASAD-JIWA-ROH dapat berfungsi secara optimum. Inilah Teknologi Fitrah.

...

Fitrah Akal

Fitrah akal meliputi 3 bahagian minda iaitu minda bawah sedar, minda separa sedar dan minda sedar. Jika minda tidak sedar dan minda separa sedar selari mengikut fitrah, maka minda sedar akan menghasilkan Takdir BAHAGIA-SIHAT-BERJAYA-KAYA.

...

Fitrah Jiwa

Fitrah jiwa manusia terdiri daripada kalbu, emosi dan perasaan yang diekspresikan terus oleh jantung. Dalam Islam, jantung adalah raja segala organ. Emosi-emosi negatif dan memori beracun yang mencetuskan stres akan menghasilkan toksin secara fizikal. Longgokan toksin hasil memori beracun ini, menghalang sistem enjin jasad daripada berfungsi mengikut Teknologi Fitrah. Akibatnya, pelbagai penyakit terbentuk.

...

Fitrah Jasad

Teknologi Fitrah sistem enjin jasad telah dicipta sebagai 'Healing Machine'. Minda yang mengikut fitrah akan tenangkan jiwa sehingga sistem enjin jasad dapat menjalankan fungsinya sebagai 'Healing Machine'. Minda melawan fitrah menimbulkan jiwa stres sehingga sistem enjin jasad juga melawan fitrah dan menjadi 'Disease Machine'.

...

Hierarki Keperluan Fitrah vs Hierarki Keperluan Moden

...

vs

...
Hierarki Keperluan Fitrah mengajak manusia mengenali rahsia potensi dirinya yang telah diberi oleh Yang Maha Pencipta supaya manusia mudah mencapai kejayaan.
 
Hierarki Keperluan Moden mengutamakan keperluan fisiologi dan tidak memberi perhatian kepada pembangunan potensi diri sekali gus menyulitkan manusia daripada mencapai kejayaan.
...
Hasilnya
...
...
 
...
Sistem kepercayaan yang mengikut fitrah membawa kestabilan jiwa sehingga segala masalah ditangani dengan cara yang memudahkan kehidupan, meningkatkan motivasi kerja sekali gus melonjakkan produktiviti terutama apabila JASAD-JIWA-AKAL-ROH sihat tanpa sebarang penyakit. Anda menjadi magnet BAHAGIA-SIHAT-CINTA-BERJAYA-KAYA.
 
Sistem kepercayaan yang melanggar fitrah menimbulkan stres sehingga masalah ditangani dengan cara yagn semakin merumitkan kehidupan, menurunkan motivasi kerja sekali gus menjejaskan produktiviti terutama apabila penyakit mula timbul yang menyebabkan kekerapan cuti sakit, pengambilan ubatan kimia, kemasukan ke hospital, pembedahan untuk penyakit kronik dan sebagainya.

Alamat

Country Heights,
43000 Kajang,
Selangor Darul Ehsan

Nombor Telefon

+60389663696 / +60389663696 (WhatsApp)

Waktu Operasi

Isnin (8.30 pagi – 12.00 tengahari)
Rabu sehingga Ahad (9.30 pagi – 5.30 petang)
Selasa (Cuti)

E-mel

konsultasi@ibnusinawellness.com

Langgani Buletin ISW

Ikuti Media Sosial ISW